Végre a sarokba dobhatjuk az unalmas gyorskajákat és a tegnapi maradékkal sem kell összepiszkolni a mikrót. Különleges halételekkel és ínyenc fogásokkal várnak téged is a forradalmian új szemléletű Walking Fishben, ahol hétről-hétre, finomabbnál-finomabb halas gasztro-csemegékkel találkozhatsz. Vedd meg a halad és sétálj vele haza, vagy akár fogyaszd helyben.
Walking… walking… walking… FISH! Akár egy jó dal is kezdődhetne ezzel a refrénnel, de ennél sokkal többről van szó. Annyit gyorsan elárulok, hogy nem egy újabb tavaszi slágerről „rántjuk le a leplet”. Szereted a finom, különleges halételeket? Szuper, mert végre eljött a Te időd! Told vissza a tegnapi maradékot a hűtőbe, csapd rá az ajtót, és egyél valami forradalmian új ételt, a Szent István király úton nyílt Walking Fishben.
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Ahogy a hely neve is jelenti, gyere és ’sétálj el a hallal’, de ha akarod helyben is elfogyaszthatod, ha úgy tartja kedved. Mindezt most egy egyedi, igényes helyen teheted meg. Akkor most képletesen szólva sétáljuk le a tegnapi uncsi rántotthúst sültkrumplival és közösen járjuk be Kalocsa új vendélátó egységét. A hely igazi gasztro különlegességek és ínyencségek sorát tűzi terítékre. Természetesen zömében halételekről és tengeri herkentyűs különlegességekről beszélhetünk.
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Az ötlet Romek Gyuri és felesége Kriszta fejéből pattant ki. Őket bizony jól ismerheted a Gyuri HAL ABC-ből. Gyuriék számára küldetés, hogy egy újfajta gasztro kultúrát honosítsanak meg városunkban, mégpedig a halas ételek jegyében. Ezt már akkor is megállapítottam, amikor először jártam a halboltjukban és tátva maradt a szám a kínálattól, hogy a minőségről ne is beszéljünk. Ugyanezen meggyőződésből álmodták meg ezt a helyet is, csak itt már kész ételeket szolgálnak fel… nem a ponty zörög a szatyorban.
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Na akkor tegye fel a kezét, aki gondolta volna, hogy halból is lehet töltött káposztát készíteni…?! És fasírtot? Nem sok kezet láttam, aki meg feltette, már biztosan evett a Walking Fishben. Na és ki hogy áll a tengeri herkentyűkkel megspékelt spagettivel? Harcsapaprikás? Roston sült szürkeharcsa? Ropogós salátaágyon tálalt rákfalatok? Bevallom férfiasan, zömében én sem tudtam, hogy ilyeneket lehet. Persze a halászlé és a sült hal mindenkinek alap és nagyjából itt is a vége. Ugye? Pedig valójában csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen finomságok kerülhetnek az asztalra a legnemesebb uszonyosokból, a tenger kincseiről nem is beszélve.
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Sokakat a pepecselős konyhai előkészületek tartanak távol a halevéstől. Míg mások utálják a szálkákat vadászni. Pedig a halétel lehet teljesen szálkamentes is, HA… profi szaktudással rendelkezik annak elkészítője. A Walking Fishben is pont(y) ez a helyzet. A legtöbb halétel náluk bizony szálkamentes. Így csak az ízek élvezetével kell törődni. Nincsenek ötleket híján a különleges fogások megálmodása kapcsán sem. Ha a családból pedig valaki épp nem enne halat, egy-egy hagyományos fogás is mindig található az étlapon. Persze mindig más és más ételkülönlegességgel rukkolnak elő, viszont a halászlé és a sült hekk alap, ezekből mindig lehet kapni náluk.
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Walking Fishben Romek Gyuri kalauzolt végig. Sokat beszélgettünk az új szemléletről, hogy miért is lenne fontos az egészségünk szempontjából is, hogy jóval több halat együnk. De beszélt a főzés szeretetéről is. Ahogy mondta:
Mindezt csak szívből lehet csinálni.
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Ez bizony látszik és érződik az ételeiken. A kulisszák mögé és beléphettem. Itt készülnek a jól megkomponált, ínyenc fogások. A konyhában a folyamatos sürgés-forgást, csak a szagelszívó monoton zúgása igyekezett lelkesen megtörni. Ám ez mit sem rontott az élményen, Gyuri pedig lelkesen beszélt a helyről, az ételekről és azok elkészítéséről. Eközben roston sistergett a szürkeharcsafilé, a hekkek forró olajfürdőben lubickoltak, miközben a feketekagylók és garnélák némi szósz és a spagetti tészta ölelésében várták, hogy csillogó tányérra kerüljenek. A fényképező mellett a kamera is gyorsan a kezem ügyébe került, a baj csak az, hogy illatokat sajnos még mindig nem rögzít…! De kár!
Nem volt könnyű választani az aznapi kínálatból, de azért sikerült. A spagetti mellett tettem le e voksot. Voala!
Forrás: Tóth Barna/KALOhírek
Egy szóval is összefoglalhatom, hogy mit gondolok az ételről: Csodás!
Egy nagy tál gőzölgő tengeriherkentyűs spagetti, tele garnélával, kagylóval és hozzá egy különleges szósz! Magáért beszélt a látvány és az íze is!
Egy biztos, a hely nem mindennapi, mint ahogy a nyitva tartása sem. Minden héten csütörtökön, illetve minden hónap első és harmadik szombatján, 11-22 óráig falatozhatsz a Walking Fishben. Rendezvényeket is vállalnak, így vendégeidnek egyedi ételkülönlegességeket is asztalra tehetsz. Az elismerés pedig biztosan nem marad el. Ha megéheztél akkor tudod…, Csapd rá a hűtőajtót a rántotthúsra és egyél vegyél valami igazán jót a Walking Fishben.
Kalocsa, Szent István király út 68.
Tel:. 06-30/758-91-76
A Fókuszban Podcast most megjelent adásában a nemrégiben megalapított Magyar Civil Hálóról beszélgetünk az országos hálózat elnökével, Petneházy Dáviddal és elnökségi tagjával, Szigeti Tamással. A beszélgetés második felében Scherer Erzsébet, a Magyar Vidék- és Térségfejlesztési Alapítvány ösztöndíjasa mesél céljairól.