Immár hetedik éve, hogy Dunapataj-Szeliden július utolsó szombatján rendezik meg a halfőző fesztivált, amely abban különbözik más halas rendezvényektől, hogy itt az előkóstolást követően a finomabbnál finomabb halászlékből bárki ízlése szerint vásárolhat. A július 29-én, szombaton tartandó rendezvény előkészületeiről ma délután győződtünk meg személyesen, és nyugodt szívvel állíthatjuk: a szervezők mindent megtettek, hogy egy újabb emlékezetes rendezvénnyel színesítsék az idei szelidi nyarat. Talán nem árt tudni, hogy a főzés 11-12 órakor kezdődik és a halászlevek legkésőbb 13 órakor már a zsűri asztalán lesznek.
Már a Szeliden találkozó húsz csapat földrajzi elhelyezkedése is figyelemre méltó, mert a helyi nagyágyúk mellett Budapestről, Szombathelyről, Akasztóról, Pirtóról és még felsorolni is sok, honnan érkeznek a halászléfőzés tudományának avatott mesterei.
Váradi Gyula főszervező arról számolt be portálunknak, hogy a szelidi vállalkozók mellett Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, a Dunapatajért Egyesület is a támogatók között van, például a főzőhelyekhez a helyhatóság biztosítja a sátrakat és a díjakat.
A benevezett csapatok mellett a Szittyótéri vendéglők is kitelepülnek és az éttermeik előtt, látványkonyha szerűen készítik a halászlevet, amelyből bárki vásárolhat.
A zsűri is figyelemre méltó. A grémium elnöke Blaskó János Venesz-díjas mesterszakács, Kollár Gyula vendéglős, a dunapataji Tanya Bisztró tulajdonosa és Sánta Gábor, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Szancsó, Szelid egyik közismert üdülőtulajdonosa.
A fesztiválról és az eredményekről olvasóink az eseményt követő tudósításunkból tájékozódhatnak.