2023. július 18-20-a között a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjában, Pilisszentkereszten élelmezésvezetői továbbképzést tartottak, melyen a kalocsai intézetet Kovács Miklós bv. tzls. úr és Szerencsésné Tóth Margit bv. tzls. asszony képviselte.
A továbbképzésen egy házi főzőversenyt is lebonyolítottak a Közétkeztetők Országos Szakácsversenyére készülve.
A Kalocsai Fegyház és Börtön munkatársai előételként almás céklasalátát szervíroztak sajtos ropogóssal, főételként juhtúrós-spenótos puliszkát sült kápia paprika krémmel, míg desszertként túrósrétes- batyut szolgáltak fel, erdei gyümölcsmártással, majd a csapatok által elkészített ételeket vacsorára tálalták a jelenlévők részére, akik értékelték az elkészült ételeket.
A kollégáik döntése alapján
a házi vetélkedőn a Kalocsai Fegyház és Börtön párosa által elkészült ételek bizonyultak a legfinomabbnak, kiérdemelve ezzel az I. helyezést.
Csapatunk 2023. októberében méretteti meg magát Budapesten, a 38 csapat részvételével megrendezendő Közétkeztetők Országos Szakácsversenyének középdöntőjében.- írják a büntetés-végrehajtás weboldalán megjelent hírben.