Harta évszázados húsfeldolgozó hagyománya, az itt készült kolbász, szalámi és valamennyi sertéshez köthető étek hírneve is kellett ahhoz, hogy a január 20-án, szombaton 13 órakor kezdődő kolbásztöltő fesztiválra már eddig is nagyon sok csapat jelentkezett.
A hagyományosan a művelődési házban és a környezetében felállított sátrakban 13 órától zajló fesztiválra ezernél több látogatót várnak a szervezők. Az egész délutánt felölő vidámságfolyam középpontjába ezúttal is a kolbásztöltés, sütés, a pálinka és a sváb hagyományok kerülnek.
A már szokásosnak mondható forgatókönyv szerint a legjobbakat többféle kategóriákban választja majd ki a szakavatott zsűri.
Amint azt portálunknak Dollenstein László polgármester elmondta: a délutántól estig tartó, bállal záruló esemény számos meglepetést tartogat a kikapcsolódni vágyóknak. A több fős csapatok jelentkezése már a múlt év december hónapban megkezdődött, de még van néhány hely az újabb jelentkezőknek. A kóstolásra kínált töltelékáruk mellett a kézműves sajtok éppúgy ott lesznek, mint a házi sütemények.
A színvonalas feszten persze mindenkire gondolnak, a kolbászok mellett egyéb finomabbnál finomabb ételeket is kóstolhatnak majd a vendégek. A legjobb kolbászok mellett a legjobb pálinkák idén is kiválasztásra kerülnek, de ezúttal is az egy évig hivatalosan használható cím, a Harta kolbásza 2024 lesz a legrangosabb elismerés a mezőnyben. A szervezők a gasztronómiai élmény mellett szórakoztató műsorokkal, ismert művészekkel és sok érdekességgel várják a vendégeket.