Szeliden, a Szittyótéri nagy parkolóban és a téren szombat reggel alakítják ki azt a 25 főzőhelyet, ahol jellemzően a környékről és a megyéből érkező baráti társaságok nem is annyira a verseny, sokkal inkább a közös szórakozás, élmény jegyében gyújtanak a bogrács alá. A részletekről Váradi Gyulától, az esemény főszervezőjétől érdeklődtünk.
Váradi Gyula arról tájékoztatta portálunknak: a június 28-án, szombaton tartandó IX. Szelidi Halfőző Versenybe benevezett csapatoknak a rendezők biztosítják a főzőhelyet és a pavilonokat, de mindenki maga hozza a halat. A résztvevők olyan mennyiségű halászlevet készítenek, amennyit jónak látnak, a lényeg, hogy 13 órára készüljön el és egy tányérral jusson majd a zsűrinek, amelynek tagjai helybéli neves halfőzők lesznek.
Egyelőre 20-an neveztek be a versenybe. A 3 ezer forint nevezési díjat a versenyhez kapcsolódó élő zenés műsorra fordítják. Természetesen idén is lesz fődíj, valamennyi díjazott serleggel és oklevéllel térhet haza.
Váradi Gyula szerint Szeliden nem fordulhat elő, hogy a szemlélődők, strandolók azért nem jutnak egy tányér halászléhez, mert mindenki a családjának, barátainak főz. A Szittyótér vendéglátó helyei erre az alkalomra kitelepülnek az üzleteik elé és szabadtéri „látványkonyhában” főzik a halászlét. Ebből a kóstolást követően bárki, gyakorlatilag bármennyit vásárolhat. Öt ilyen vendéglátós főzőhelyen mázsányi hal kerül a bográcsokba, így halászlében nem lesz hiány, még a nagyobb társaságok is leülhetnek egy halászlé mellé.
A halászlé főző versenyre egészen péntek délutánig Váradi Gyulánál, a Szittyótéri ABC boltnál lehet jelentkezni.