Csak olyasmit kínálnak, amit ők maguk is szívesen fogyasztanak. Ennek titka a színvonalas alapanyagokban és a házias ízekben rejlik. Lehet, hogy így kevesebbet lehet rajta keresni, de csak ezzel biztosítható az állandó minőség – véli Zseni Imre, a Kaméleon Gyorsbüfé üzemeltetője.
- A kalocsai piaccal szemközt található Kaméleon Gyorsbüfét nem kell bemutatni a helyieknek. Azért a pontosság kedvéért tisztázzuk: Önök mióta üzemeltetik a büfét?
- Csupán három éve vettem át az üzletet, de helyén már húsz éve hasonló profilú büfé működött, ugyanezen a néven. Engem is jól ismernek a helyiek, hiszen mielőtt a Kaméleont megnyitottam, több évig dolgoztam itt Kalocsán a Papa Chico-ban. Ezt közvetlenül megelőzőleg külföldön és a Balatonnál is „vendéglátóztam”.
Hazatérésem fő oka az volt, hogy megismertem a páromat, aki időközben várandós lett. Ekkora döntöttünk úgy, hogy elindítunk egy vállalkozást. A Kaméleont épp át akarták adni a tulajdonosok, gyors döntés után pedig „belevágtunk” az üzletbe. Az induló tőke minden akkori tartalékomat felemésztett, de szerencsére jó befektetés volt: gyorsan kialakult a vendégkörünk, akik azóta is visszajárnak hozzánk.
- Mi az üzletfilozófiájuk?
- Ha röviden kellene megfogalmazni, csupán olyasmit kínálunk, amit mi magunk is megennénk. Nálunk csak minőségi alapanyagból készült ételekkel találkozik a vendég. Vélhetően így kevesebbet keresek rajta, de cserébe mindig megbízható minőséget tudok nyújtani.
- Mit gondol, mivel emelkednek ki a többi hasonló vendéglátóegység közül?
- A kiváló alapanyag-minőség mellett fontos szempont nálunk a gyorsaság, hogy mindent megtegyünk a vendégért, de sokan tudják és értékelik azt is, hogy az ételek a saját receptjeim alapján készülnek.
- Apropó saját recept, honnan a vendéglátás iránti szenvedély?
- A családban is volt vendéglátós, talán onnan az érdeklődés. Nagypapám testvére egy nagyon jó szakács volt, akire már kiskoromtól felnéztem.
Nálam már egész kicsiként kiderült, hogy szakács leszek: míg a többi gyerek az óvodában virág, maci vagy pöttyöslabda volt a jele, nekem egy fazék volt fedővel. Lényegében akkor eldőlt a pályaválasztás.”
- Milyen jellegű ételeket kínálnak a vendégeknek?
- Fiataltól egészen az idősekig minden korosztályból van vendégünk. Ezért igyekszem úgy összerakni az étlapot, hogy mindenki megtalálja a kedvére való fogást. Kínálatunkban szinte minden szerepel, ami a gyors ételek közé tartozik. Készítünk pizzákat, hamburgereket, grillételeket, tésztákat, salátákat. További ötleteim is lennének, de a hely mérete, különösen az aprócska, mindössze hat négyzetméteres konyha, egyelőre eléggé behatárolja a lehetőségeinket.