Rég pezsdült ekkorát a vármegye, a járás gasztronómiája, mint augusztus 4-én, pénteken, amikor is népes baráti társaság jelenlétében felavatták és bemutatták az új kiskőrösi La’ Róna Bisztrót és Borbárt. A vendéglátóhely kivételes egyedi hangulattal, különleges ételekkel, gazdag borválasztékkal várja a finom falatokra éhes vendégeket, immár egész évben. A nyitóeseményre szerkesztőségünk is meghívást kapott, így első kézből szereztünk tapasztalatokat, a legkisebb szegletét tekintve is az igényesség által áthatott, de azért megfizethető árakkal működő étteremről.
Hajnal Szilvia tulajdonos a vendégek köszöntésekor elmondta:
… Akik ismertek, tudjátok, mindig megpróbálom a lehetetlent, most sem történt ez másként. Ez a tiszteletre méltó régi épület fantasztikus felújításon esett át, ami reméljük, nagyon sokaknak okoz örömet. Hónapokkal ezelőtt fellobbant bennünk a remény, hogy itt valósulhat meg régóta dédelgetett álmunk. Úgy döntöttünk férjemmel, hogy belevágunk! Éjt nappallá téve rajzoltunk, terveztünk, álmodoztunk, nagyon mozgalmas időszak van a hátunk mögött. Sok kihívással szembe kellett néznünk, de most eljött, mint minden ilyen lehetetlennek tűnő feladat végén, az ünnepi pillanat, és most egy kicsit magunkat is ünnepelhetjük.
Köszönöm elsősorban a családomnak, hogy mindig mellettem álltak, támogattak, segítettek mindenben, és természetesen nem utolsó sorban a kreatív csapatnak, akikkel együtt dolgoztuk ki a La’ Róna minden egyes porcikáját- mondta a tulajdonos, aki a beszédét azzal zárta:
Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívásunkat, megtiszteltek bennünket a jelenlétetekkel, fogadjátok szeretettel a La’ Rónát, találkozzunk itt minél gyakrabban, várlak titeket!
A folytatásban Arató Róbert evangélikus lelkész mondott áldást az étteremért, a dolgozókért, az ide betérőkért és mindazokért, akik itt egy új úton indultak el.
Az étterem – látványkonyha részbe a szegedi, nagyon kreatív séfként bemutatott Baris Tamás arról beszélt, hogy minden alapanyagot Kiskőrösön, lehetőség szerint csomagolástól mentesen szereznek be, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a kukába, minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomuk munka közben.
Szó volt arról is, hogy a séf bizonyos ételeket alkotóelemeire szétszed, majd azokat újra rakja, így gyakorlatilag egy vadonatúj étel áll össze, de az étlapon a régi klasszikusok is szerepelnek. Gondolnak persze a vegetáriánusokra, a laktóz- és gluténérzékenyekre, és a cukorbetegekre is.
Igyekszünk egészségesen és varázslatosan főzni – zárta a bemutatkozást Baris Tamás.
Azt már a földszinti üvegpadló-részleten keresztül látható alagsori Bor bárban Urbán Norbert üzletvezetőtől tudtuk meg: az étterem gazdag, mintegy 80 féle borkínálattal rendelkezik. Leginkább a környék borvidékeire fókuszálnak, de van például ausztrál bor is, és bárról lévén szó, minden minőségi ital megtalálható, ami az igényes és kulturált italfogyasztáshoz szükséges.